ENIGMATIKA i druge zavrzlame

VESTI

Vesti iz SZS

Posted by Kontrolor on October 19, 2015 at 8:15 AM


Postovani zagonetaci,


Tokom protekle nedelje u Sofiji je odrzano 10. svetsko Sudoku prvenstvo i 24. svetsko logicko prvenstvo.  Zbog privatnih obaveza na Sudoku prvenstvo nisu nastupila dva nasa najbolja takmicara Nikola Zivanovc i Branko Ceranic.


Zbog toga je sudoku ekipa nastupila u sastavu: Zoran Tanasic, Vesna Jovanovic, Cedomir Milanovic i Marko Obradovic. Osvojili smo 13 mesto od 23 ekipe. Pojedinacno smo u zvanicnoj konkurenciji osvojili 59, 64, 66 i 81 mesto u istom redosledu kako je naveden sastav ekipe od ukupno 124 takmicara. Ukupno je bilo 186 takmicara u zvanicnoj i nezvanicnoj konkurenciji (B timovi ili UN timovi) i ovo je najbrojnije prvenstvo do sada.


Marko Tanasic je nastupio u juniorskoj konkurenciji (UNDER 18 ) i zauzeo je sedmo mesto. Ja sam bodovan i u konkurenciji takmicara preko 50 godina (OVER 50) i osvojio sam trece mesto zasta sam dobio i medalju.


Na 24 logickom prvenstvu nastupili smo u sastavu Nikola Zivanovic, Cedomir Milanovic, Marko Obradovic i Zoran Tanasic i nasa je procena da smo kao tim zauzeli 8-9 mesto. Nazalost jos nema objavljenih rezultata. Po tom pitanju organizatori su malo podbacili. Nikola je u redovnom takmicenju bio 9 i usao u finale u kojem je zavrsio na 10 mestu.


Cedomir Milanovic i Marko Obradovic su podelili 58 mesto, dok sam ja bio 69. U zvanicnoj konkurenciji je bilo oko 110 takmicara doje sa nezvanicnim takmicarima bilo oko 150 ucesnika. Marko Tanasic je u juniorskoj konkurenciji osvojio 5 mesto. Ja sam u konkurenciji preko 50 godina ponovo osvojio trece mesto i vratili smo se kuci sa tri medalje. Medalju je doneo i Marko Tanasic obzirom da su se kod juniora medalje delile do 10 mesta radi popularizacije Sudoku-a.


Ovo je ukratko bio izvestaj sa prvenstva. Nadam se da smo i u ovako oslabljenim sastavima opravdali Vasa ocekivanja.


Pozdrav svima, Zoran Tanasić

 


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments

Support site

izaberi jezik


poslednje dodato

kriprogramne ukrštenice

klasične ukrštenice

_______________________

obavezno pogledajte

Zanimljiva geografija

Optičke varke (galerija sajta)

3D slike (galerija foruma)

mini pričaonica

prijatelji sajta (1161)

......................

vidi sve

brojač poseta


broj pregleda stranica


qr code